Saudara Saya :)

"Sesungguhnya aku Sedang menasihati kamu, bukanlah beerti aku yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, karena aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan. [imam Hassan Al Basri]

Tuesday, January 31, 2012

Monday, January 30, 2012

Untitled









Kapal Terbang Kertas


Mamat : cantik kapal terbang kau buat uh,,
Ali : aku buat niee,,ada benda tersirat di balik kapal terbang kertas ini,,
Mamat : apa dia??
Ali : aku tiup belakang dia niee,,lepas uh aku baling dan kau tengok,,sampai mana kapal terbang kertas niee pergi,,
Mamat : ok,,
Ali : aku tiupp k,,fuuhhhh,,aku baling niee,,iyahhh,,,
Mamat : jauh matt pergiii kapal terbang kertas uh pergii,,
Ali : macam uh la jarak persahabatan aku dan kau,,Amin :)
Mamat :     :)

Friday, January 27, 2012

Perasaan Lelaki

memang aku percaya kau setia pada aku,,itu yang aku percaya pada engkau,,tapi kadangkala,,aku rasa curiga dengan kau bila melihat keadaan kau setiap detik,,setiap jam,,yang susah nak jawab panggilan dari,,dan lagi membalas mesej aku,,mana kau pergi,,sedangkan aku kat sini selalu menunggu panggilan dari engkau,,menunggu reply mesej dari engkau,,tapi menunggu itu memang sakit,,memang sakit lahh awak,,tapi bila aku menunggu engkau balas,,mengambil masa yang lama untuk engkau membalasnya,,kenapa?? kenapa?? aku perlukan engkau ketika itu,,tapi engkau membalas hanya dengan sepatah atau sekadar dengan membalas dengan "ok,yup,yelah" itu yang aku dapat dari engkau,,tapi aku tetap membalas mesej engkau dengan bersungguh sungguh,,bila aku kesunyian,,memang aku perlukan engkau,,memang engkau yang memahami aku masa ini,,tetapi apabila dengan words yang engkau reply itu membuatkan aku patah semangat untuk mendekati engkau lagi,,tapi engkau jangan marah aku selepas ini sebab aku susah nak balas mesej dari engkau sebab engkau dah buat kat aku kan sebelum nie,,jngan pkir bukan bukan selepas ini,,kalau aku ada kawan perempuan,,jangan salahkan aku kalau aku update status yang aku kesunyian sebenarnya,,kau nak tahu tak kenapa aku update macam uh,,mesty kau tak tahu kann,,hmm,,uhh la perasaan aku sekarang,,aku sunyi,,bila aku perlukan engkau,,engkau selalu tiada mood,,aku memang ikut mood engkau,,bila aku tanya kenapa engkau tiada mood,,kenapa engkau tak nak share,,hmm,,memang nampak sangat kau tak perlukan aku,,hmm,,maungkin allah tak menyatukan aku dengan engkau,,tapi aku boleh jadi kawan engkau sampai akhirat nanti,,insyaallah,,tapi engkau sombong dengan aku kann,,mungkin aku nie tak macam lelaki lain,,hmm,,yela,,aku sedar aku sape kann,,:(

Tuesday, January 24, 2012

Kenapa Kau Follow Dia kau tak Follow aku?

aku pun tak tau kenapa dalam keadaan sekarang dunia semakin terbalik,,korang nak tahu tak,,follow serta berfollow nie,,HAHA,,dalam bahasa melayu ikot dan berikotan,,HAHA,,aku punya blog niee,bukan skema sangat,,guna bahasa bangku sudah lahh,,asall korang faham,,alaa,,korang kan dah biasa nan bahasa-bahasa macam niee,kann,hehe,,ok,,ok,,aku nak cerita niee,,jum!

kenapa kau tak follow benda yang baik,,sedangkan yang jahat itu akan terjerumus kau kedalam gaung,,
kenapa kau tak mengikut nasihat yang baik,,sedangkan yang membisikan kau itu adalah syaitan,,
kenapa kau tak buat apa yang dia buat,,sedangkan yang kau buat sekarang nie bergelumang dengan dosa,,
kenapa kau tak ikot cara dia,,sedangkan cara ini dapat menghilangkan semangat kau cinta pada agama,,
kenapa kau tak buat apa yang suruh dia buat,,sedangkan benda yang ini kau buat,,syaitan semakin bergembira apa yang kau lakukan sekarang,,
kenapa kau tak duduk diam diam menghadap tuhan,,sedangkan kau lebih selesa mengejar dunia yang semata-mata untuk sementara,,
kenapa kau tak mengikuta ajaran dia,,sedangkan syaitan yang jahanam akan menghancurkan kau di neraka nanti,,
kenapa kau tak follow ulama,,sedangkan yang kau follow nie ajaran barat,,
kenapa kau tak follow orang alim serta soleh dan solehah,,sedangkan yang kau follow nie ajaran yahudi lahanat yang akan menghancurkan agama kau sendiri!

Terpulang pada kau mana yang lagi suci,,mana lagi baik,,kau nak ikot aku,,atau kau nak ikot syaitan,,dalam dunia sekarang niee,semakin banyak aku update pasal benda nie,,semakin ramai yang membenci,,aku tau aku diasingkan suatu hari nanti,,tapi aku asing pasal menegakkan kebenaran,,terpulanglah pada kau,,pintu untuk menuju yang benar sentiasa terbuka,,buanglah sifat sombong kau itu untuk bersama orang yang baik2,,

KALAU KEJADIAN INI BENAR BENAR BERLAKU !




SAHABAT SEKALIAN.. BACALAH!!! SEBARKANLAH PADA SEMUA UMAT MUHAMMAD AKHIR ZAMAN INI.. CARILAH KEBENARAN MENGENAI HAL INI.. RUJUKLAH PADA ULAMA'2.. TANYALAH PADA GURU2 MURSYID.. SESUNGGUHNYA KITA HAMBA YANG LEMAH DAN JAHIL...

PESAN BAGINDA S.A.W..SAMPAIKAN PESANAN KU WALAU SATU AYAT.

Cuba lihat kalendar untuk tahun 2012… 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat. Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini.

Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur… Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj.

( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui..

Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah..

Dari Nu’aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul…”. Kami bertanya: “Suara apakah, ya Rasulullah? ” Beliau menjawab: “Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa.

Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian.

Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: ” Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus “, kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa”.

MOGA KITA TERGOLONG DALAM GOLONGAN HAMBANYA YANG BERINGAT.. AMINN!!

Wednesday, January 18, 2012

The Best 10 women`s Ever In My Facebook :)







laksamana Tuah dan Gusti Putri Retno Dumillah untuk dia ku seberangi selat
bertemu sewaktu menaiki satu pesawat
pada mula suaranya buat ku hampir tewas
dan bila ku lihat wajahnya ku benar hampir tewas
sungguh wajah cantik mata pernah melewat
kapal terbang berlepas
ku langsung beralih tempat
senyumannya ramah, pertuturannya manja

Doa Dari Seorang Lelaki

setelah dikecewakan mesti ditangisi,,tapi dalam tangisan uh,,ada sebuah doa yang tak lah power sangat,,kalau baca doa ini amin kan ok,,HAHA,,

perbualan pilu yang bermula dengan sayang
walau kau ku cinta untuk selamanya
kita tidak bisa berdua bersama
dan jika kau kasih
jangan tanya mengapa
kerna hatiku merana dan ku jua duka
berakhirlah kisah cinta yang terlarang
kita cuma manusia hanya bisa merancang
sebak di dada masih terasa hingga kini

Bismillahhirahmannirrahim

hari ini aku dalam kesedihan tiada siapa yang berada disisiku sekarang,,dia telah pergi meninggalkan aku dengan tidak akan kembali,,
sesungguhnya dia bukan jodohku jauhkan lah dia dari segala maksiat dan benda-benda yang mengharamkan,,
supaya dia dapat menjalani kehidupan yang lebih sempurna,,
jauhkan lah dia dari segala kecelakaan dan kemalangan,,perhatikan lah dia dengan sebaiknya,,
jagalah hati dia ya allah supaya tidak terlibat dalam lembah yang boleh menghancurkan dia,,
ya allah,,sesungguhnya aku ini selalu menyakitinya,,ampunilah dosa aku terhadap dia,,dia adalah mulia mulia hamba yang budi pekerti bahasanya,,kekalkan lah sifat dia ya allah,,supaya dia dapat berbakti kepada si suami dan kepada anak-anaknya nanti ya allah,,
ya allah sesungguhnya aku tidak bersama dia,,dengan doa ini sahaja yang dapat berhubung antara aku dan dia,,kuatkanlah semangat dia supaya dapat melupakan segala kenangan yang tercipta,,berilah ia kebahagiaan,,berilah ia kesenangan,,dia berhak dapat apa yang dia mahukan,,jadi dengan itu temukanlah dia dengan lelaki yang memahaminya,,jauhilah diri ia dari kesedihan yang boleh menjatuhkan semangat untuk bercinta,,berilah dia kekuatan dalam segala aspek,,iman hati dan sifatnya yang semulianya,,peliharahlah aurat serta maruahnya supaya dapat menjadi wanita yang dikagumi suatu hari nanti,,dia yang dinamakan wanita seorang yang lemah lembut,,seorang yang mudah terasa,,mudah terguris,,ya allah dahulunya dia selalu jujur kepada ku,,kekalkan lah sifat jujurnya itu,,hanya kepadamu sahajlah yang aku meminta,,dan hanya padamu lah aku kembali,,Amin.

Tuesday, January 17, 2012

Cinta Seorang Badut

Part 2

keadaan menjadi tegang,,pasangan tersebut menjadi bingung,,

Gadis: awak selaman niee awk yang jadi badut uhh ae??
Badut : ae??!! je kew!! isskk isskkk Memang Aku! selama nie aku lah yang diperbodohkan,,dimaki sebab aku bodoh buat benda nie nak hiburkan kau!!baru kau nak menyesal kew!,hahahaha!!
Gadis : awakk,,
Badut : kau nak Apa lagi!! dah sebulan aku tungguw kau,,aku bertahan tau tak!! tapi apa kau buat kat aku kali niee,,ini yang aku dpat,,kau suruh aku cari duit,,kau suruh aku beli motor,,aku sanggup wat benda niee!!..tapi apa yang aku dapat,,kau dah ada jantan kaya,,kau dah dapat semua,,kau lupa aku kan!! aku memang bodoh,,dah lahh!!
Gadis : awak nak p mana,,nanti dulu,,
Badut : owhhh lupa2 nie sim card kau kau simpan k,,kau nak tau tak dalam dunia ada 2 jenis orang ,,yang pertama orang yang bertuah yang kedua orang bodoh macam aku,,kau nak tau kenapa aku bodoh,, pasal aku buang masa sampai jadi badut kat sini!! sebab aku nak tgguw kau tau tak!! supaya kau tak terasa sunyi nanti,,tapi sekarang kau dah dapat dia kau dah jumpa manusia yang bertuah mcam dia kau lupa orang mcam aku,,aku tau aku takde rupa awak,,aku tau aku badut hodoh!!,,yang lembap,,tapi aku ada hati,,ada hati untuk kau!! cuma kau jew yang tak nampak,,dah lah aku malas nak citer benda nie lagi!!
Gadis : Awak,,dah lahh,,(sambil memegang tangan badut itu)
Badut : haaiiihh apa niee,,dah dah,,sekarang nie aku nak balik,,aku nak buang semua benda nie,,aku nak blah dari sini,,aku dah tak sanggup lagi tgok orang yang aku sayang beromen depan mata aku!! isskkk iskkkk,,

si badut itu pun blah dari situ sambil melintas jalan untuk mendapat kan motor kapcai nya,,dengan secara tiba si gadis itu turut melulu mengejar si badut itu dan sebuah kereta laju menuju ke gadis itu,,si badut itu dengan pantas nya menolak si gadis itu ketepi dan gadis itu berjaya terselamat,,tetapi si badut hodoh itu dilanggar sebuah kereta,,berdarah kepala si badut itu dipangkuan gadis itu,,tiba2 terdapat sebuah cincin dan sebuah nota terkeluar dari beg si badut itu,,dalam nota itu tertulis " awak saya janji akan jaga awak sampai akhirat" tetapi itu hanya sejarah,,si badut itu mati dipangkuan si gadis itu,,dan gadis itu menyesal,,sungguh menyesal,,






-TAMAT-

Terimalah pasangan anda seadanya
nukilan dari finepix Acrobatic
Peace yoww!! like my page please!!

Monday, January 16, 2012

Tanda-tanda Taubat Diterima Allah

Seorang ahli hikmah ditanya mengenai taubat. Bagaimanakah kita hendak mengetahui taubat kita telah diterima Allah atau tidak? Maka jawabnya, ini adalah urusan Allah, kita tidak berupaya menentukannya,...tetapi kita boleh melihat pada tanda-tandanya iaitu:

1. Bagi hamba-hamba yang bertaubat itu bila ia merasakan di dalam dirinya masih ada dosa-dosa yang masih belum terhakis.

2. Hatinya lebih tenteram dan suka mendekati orang-orang yang solih dari mendekati mereka-mereka yang fasik.

3. Bila ia merasakan di dalam dirinya telah hilang perasaan gembira, sebaliknya sentiasa datang perasaan sedih kerana takutkan azab Allah.

4. Bila ia melihat pada dirinya yang sentiasa sibuk dengan menunaikan kewajipan terhadap Allah sebaliknya sedikitpun ia tidak sibuk meguruskan rezekinya yang telah dijamin oleh Allah.

5. Sungguhpun sedikit rezaki yang ia dapat di dunia ini namun ia tetap melihatnya banyak, tetapi walaupun banyak amalan untuk akhirat yang telah dikerjakannya namun ia tetap merasa sedikit.

6. Bila ia melihat pada dirinya yg sentiasa menjaga lidah dan ucapannya, sering bertafakur dan selalu berada di dalam keadaan sedih dan menyesal.

Saturday, January 14, 2012

Angau Bercinta :)

Boy : HAHAHA,,padan nan muka,,uhlaa,,
Girl : awkk laa yang ngurat sy dulu kann??
Boy : Nerrr ada,,saya lakk,,
Girl : eleehhh,,,
Boy : dah dah,,penatt tergelakk jew niee,,
Girl : hmmm,,,
Boy : kenapa niee??
Girl : sayang saya tak??
Boy : aeeehh mestyy laaa,,,kenapa niee,,,
Girl : kalau sayangg buktikan kat saya,,
Boy : awak nakk saya buktikan macam mana lagiii??
Girl : alaaa,,tak kan awakk tak tauu,,senang jew permintaan kali niee,,
Boy : ape dia aekk??
Girl : Tolong sayang saya bukan sebab saya cantik,,bukan nafsu,,bukan sebab saya,,tapi sayang saya suam suam suku jew,,sayang la dekat family awak,,allah,,kawan2 awak,,uh jew saya nak,,
Boy : tapi kenapa sampai mcam uh,,awak mcam maner??
Girl : kita kita jelaa,,HAHAHA,,
Boy : haaiiihh,,gelakk uh sopan lahh sikitt,,,
Girl : opssss oppss oppss..dengar tak apa yang ustazah cakap!!
Boy : tapi.....
Girl : takde tapi tapi!!,,nak kena kaki kew!!
Boy : baguslah awak niee,,garang dalam perhubungan,,saya harap awakk teruskan mcam nie nanti,,sebab awak harganya tinggi sangat,,
Girl : baguslahh kalau awak faham saya,,saya sayang awak,, :)
Boy : terima kasih awak,,saya pun jugak mcam uh,,sayangg jumlaahh,,dah nak masuk nie,,
Girl : alaa,,sabarlahh awakk,,
Boy : mana boleh lambat2,,nanti terlepas kang saya,,
Girl : saya period lahh awak,,awakk p lahh wat sowang2,,
Boy : HAHAHA,,ok2,,asar dah nak masuk niee,,t saya call awak lagi ok,,
Girl : ok sayangg,,
Boy : Asslammualaikum.
Girl : wassalam :)

Ikhlas dari Finepix Acrobatic.