Saudara Saya :)

"Sesungguhnya aku Sedang menasihati kamu, bukanlah beerti aku yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, karena aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan. [imam Hassan Al Basri]

Wednesday, August 31, 2011

Selamat Hari Raya :)

Dah Lama Xupdate Blog,,
Makk Aihh Rindu Giler,,,!!! Firstly Nak Ucap Selamat Hari Raya Kat Sume Yang mengenali Diriku!!,,
Maaf Zahir Batin,,Terutama Sekali My family Kat Kampung!!,,Haiihh,,Tahun niee Memag Bersejarah,,Sebab Xdapat Raya Nan Die Owang,,Aku Kat Kedah Langkawi,,Jauh Lahh Nak Balik JB,,Tapi Kat Sini,,ok lahh,,Coz Raya Bersama Staf2 Hotel Helang,,Hari pertama Raya Dah ad Open House Bersama GM,,Tapi aq xpegy Pon,,Coz Perut dah FUll nan lemang,,owgg lain keje aq duk Office curi2 makan nan Toni member satu kerja,,HAHA,,Uh lah pengalaman manis sikit Kat situ,,:)

Ad cerita nak Dicerita takk??

Raya Pertama!!

Takbir Bergema,,
Mamat Bangun pada pukul 8.00pagi
Bangun untuk bersiap menjalankan tugas,,tapi bukan nyerr untuk mengosok baju raya,,
Hati Sayu mendengar takbir sambil membersihkan mata yang dipenuhi dengan tahi mata,,
membuka pintu untuk menghirup udara segar,,kelihatan indahnya suasana pagi raya bersama kedengaran takbir raya,,
Hati menahan sebak kerana Tidak Dapat beraya Bersama keluarga,,tapi menguatkan semangat untuk memakai baju untuk bersiap pergi kerja,,

menunggu Van Di luar berseorangan sambil memerhatikan keadaan orang ramai menuju ke masjid untuk menunaikan sembahyang raya,,tapi mamat still bersabar kerana dia tahu keadaan dia yang tidak dapat menuju ke masjid,,tetapi menuju di tempat kerja,,alangkah sayu nya melihat people berhari raya,,

Sampai di tempat kerja,,keadaan mamat yang berat untuk melangkah tapi dia memaksa untuk meneruskan langkahnya untuk ke tempat kerja nya,,keadaan di tempat kerja,,mamat kelihatan muram,,melihat keadaan susasana tak seperti raya di kampung,,

Tiba2 dia ternampak helaian akhbar di tempat duduknya,,mamat mencapai helaian itu,,dan dia membaca petikan itu

"Raya Tak Bermakna,,Rumah Hangus Terbakar"

mamat baca petikan itu sehingga habis,,tiba2 air mata menitis dengan curah mencurah,,
dia rasa sebak dan sebak melihat keadaan keluarga di dalam helaian akhbar itu,,menitis air matanya melihat keadaan mamat,,sambil terdengar seruan takbir ketika itu,,tiba2 datang lah seorang memujuk mamat untuk bersabar,,

HIDUP PERANTAU DI HARI RAYA
LANGKAWI KEDAH 2011
IN MEMORIES :)

No comments:

Post a Comment